مجمع همکاری بین کشورهای قدرتمند سینمایی جشنواره بینالمللی فیلم پکن با محور « ترویج یادگیری متقابل تمدن ها از طریق پل سینما» بعد از ظهر 24 آوریل (4 اردیبهشت) در مرکز نمایشگاه بینالمللی دریاچه «یان شی» پکن برگزار شد. در این نشست، بسیاری از نمایندگان محافل سینمایی چین و جهان از جمله «فردریک اوبرتن»(Frédéric Auburtin)، کارگردان و فیلمنامه نویس فرانسوی، «چن سی چنگ»، کارگردان و تهیه کننده چینی، جیمی چین(Jimmy Chin)، مستندساز و تهیه کننده آمریکایی و «ایوان تروردوفسکی»( Ivan Tverdovski)، کارگردان و فیلمنامه نویس روس در مورد همکاری بینالمللی از لحاظ تولید فیلم، ایجاد بسترهای همکاری و مبادلات و یادگیری متقابل به بحث و بررسی عمیق پرداختند.
«فردریک اوبرتن»، کارگردان و فیلمنامه نویس فرانسوی معتقد است که سینماگران سراسر جهان همگی میپذیرند که با یک قصه خوب و نوشتن فیلمنامه بر اساس آن میتوانند با گسترده ترین سطح از مخاطبان ارتباط برقرار کنند، چرا که هدف سینما همین است.
«چن سی چنگ»، کارگردان و تهیه کننده چینی اظهار داشت که او با گروهش تجربیات زیادی در همکاری بینالمللی دارند، و به طور عمیق احساس می کند که فیلمبرداری هر بار تنها برای انجام کار نیست، بلکه برای درک عمیق آداب و رسوم و فرهنگ محلی و مبادلات و یادگیری متقابل با سینماگران آن کشور است. او گفت: پس از فیلمبرداری هر بار شناخت درباره آن منطقه کاملاً تغییر شده است. خواندن کتابهای بیشتر، سفر کردن بیشتر و ساختن فیلمهای بیشتر، تجربیات مهم و واقعی زندگی برای هر نفر هستند.
«جیمی چین»، کارگردان و تهیه کننده آمریکایی اظهار داشت که این نخستین بار است که در جشنواره بینالمللی فیلم پکن شرکت میکند و با حضور در اینجا می تواند نگاهی متفاوت به روند توسعه و چالشهای سینما داشته باشد. ساختن فیلم یک کار پر شور و هیجان انگیز است، سینما بهترین راهی برای عبور کردن از فاصله بین کشورها و منطق مختلف و هم جمع کردن مردم سراسر جهان است.
«ایوان تروردوفسکی»، کارگردان و فیلمنامه نویس روس نیز در سخنان خود نسبت به همکاری بین روسیه و چین در زمینه سینما خیلی خوشبین است. وی گفت: ما اساس همکاری خوبی داریم چون دو کشور ارزش های مشترک دارند. با همکاری بین سینماگران دو کشور حتماً می توانیم یک آینده روشنی را برای سینما ایجاد کنیم.
همه مهمانان این نشست ضمن ابراز امیدواری به توسعه همکاری بینالمللی سینمایی معتقد هستند که صنایع سینمایی حتماً می تواند در شرایط تغییر جهان شاهد عصر جدیدی و آینده درخشانی باشد.